Я жую гвоздику і прощаюсь із 10 роками діабету.

Гвоздика вже добре відома, хоча найчастіше її використовують у солодощах, особливо у фруктових. Наприклад, бананові та гарбузові десерти практично завжди містять легкий відтінок гвоздики.

Однак, у всьому світі її застосовують для надання аромату набагато більшій кількості страв, ніж просто солодощів. Гвоздику можна використовувати для ароматизації консервів, соусів (у чистому вигляді або у складі цибулини з лавровим листом), овочів, сирів, рису та навіть м’яса.

Але, крім додавання смаку вашим рецептам, гвоздика має низку корисних для здоров’я властивостей. Зрештою, не дивно, що її використовували з медичною метою протягом тисячоліть.

1. Гвоздика покращує кровообіг.
Олія, що отримується з гвоздики, покращує кровообіг, що благотворно впливає на весь організм. Крім того, допомагаючи в очищенні крові, вона забезпечує найкраще харчування вашої шкіри та підвищує готовність імунної системи.

2. Гвоздика – натуральне знеболювальне та антисептик.
Евгенол, природний антибактеріальний компонент, що міститься в гвоздиці, допомагає усунути сліди від акне, регулює здоров’я шкіри та запобігає появі зморшок. Гвоздичний чай також може допомогти при головних болях, менструальних спазмах, лихоманці, зубного болю та болю в горлі.

3. Гвоздика корисна для травного тракту.
Гвоздика стимулює секрецію шлунково-кишкових ферментів, покращуючи травлення та полегшуючи розлади шлунка, запори, нудоту та дискомфорт у животі. Вона також прискорює метаболізм, що призводить до швидшого спалювання жиру, що робить її природним засобом для схуднення.

4. Гвоздика – антиоксидант.
Гвоздика – потужний антиоксидант, який бореться із вільними радикалами та допомагає запобігти пошкодженню шкіри. Вона має неймовірну здатність виробляти водень і запобігати перекисному окисленню ліпідів, тобто розпаду поліненасичених жирів, які шкідливі для нашого організму.

5. Гвоздика – оральний антисептик.
З’єднання гвоздики вже використовуються в зубних пастах для боротьби з бактеріями в ротовій порожнині та шлунку. Таким чином, вживання гвоздики може допомогти позбутися неприємного запаху з рота, запобігти карієсу та полегшити дискомфорт у зубах і яснах.

6. Гвоздика корисна для щитовидної залози та регулює рівень холестерину.
Гвоздика корисна людям з гіпотиреозом або гіпертиреозом і запобігає таким дисфункціям. Вона також допомагає контролювати високий рівень холестерину у крові.

7. Гвоздика має протизапальні властивості.
Гвоздика містить евгенол, який має протизапальну дію.

Інгредієнти:


Інструкції
: Візьміть 5-7 бутонів
гвоздики і акуратно промийте їх.
Закип’ятіть воду та додайте гвоздику.
Дайте залишити на слабкому вогні протягом 5-7 хвилин.
Вимкніть вогонь, накрийте кришкою і настоятися ще 10 хвилин.
Процідіть і пийте теплим – бажано вранці натще.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *