Цей овоч рекомендується діабетикам, оскільки він має низький глікемічний індекс, а також корисні вуглеводи, при цьому бідний білками та розчинною клітковиною.
Більше того, квасолю також називають «цукроїдами», оскільки вона дуже багата на рослинні волокна, які запобігають засвоєнню цукру та зменшують секрецію інсуліну, згідно з цитованим джерелом. Багатий вміст поживних речовин робить її дуже здоровим харчовим продуктом.
Квасоля є джерелом вітаміну B, калію, селену, магнію та навіть кальцію. Магній виконує кілька функцій в організмі: він підтримує м’язові та нервові функції, підтримує імунну систему, піклується про здоров’я кісток та кров’яний тиск, а також допомагає в енергетичному обміні. Залізо є важливою частиною білків, що переносять кисень у крові, та сприяє розвитку клітин.
Квасоля буває різних розмірів, форм і смаків. Вона багата на поживні речовини та клітковину.
Вони смачні свіжими, сушеними, замороженими чи консервованими. Квасоля доступна протягом усього року і може бути приготована найрізноманітнішими способами, чи то на сніданок, обід чи вечерю.
Рекомендується максимум 3 склянки квасолі на тиждень. Квасоля визнана важливим продуктом для покращення здоров’я. Найновіші дієтичні рекомендації рекомендують споживати 3 склянки квасолі на тиждень.